Ontwerp

De Gaerde maakt met plezier uw borderontwerp of tuinontwerp

Paar voorbeelden van ons werk:

De Gaerde maakt met plezier uw borderontwerp of tuinontwerp

Ik maak het liefst borderontwerpen. Maar ook een hele tuin doe ik met plezier. Ik heb 40 jaar ervaring in tuin- en borderontwerpen. Stel we vinden elkaar voor een ontwerp. Hoe gaat dat dan?
Wat doet u
Het ‘harde’ deel van de tuin, dat doet u vaak graag zelf. Bestrating, schuurtje, pergola, schutting, en ook vaak het grasveld.
Wat doe ik
Voor het te beplanten deel van de tuin kom ik in beeld. Men vindt het fijn, als na al het werk aan het harde deelvan de tuin , straks het zachte deel( de planten) ook klopt, als de kleuren goed combineren, de bloei lang is, het onkruid onderdrukt wordt, enzovoorts, enzovoorts.
Wat kost het
Sinds de crisis van 2007 vraag ik voor een border- of tuinontwerp geen vergoeding meer, tenminste, als u als klant, ik ben kweker, de planten afneemt. U rekent met mij dus alleen de planten af. Per vierkante meter te beplanten oppervlakte komt dat neer op ongeveer 21euro. U kunt uw kosten dus tevoren zelf ongeveer berekenen

Wat krijgt u van mij
Een mapje met daarin:
1 Een tekening op schaal ( vaak 1 op 100, soms 1 op 50) met plantenvakken, voorzien van nummers.
2. Een plantenlijstje met een afbeelding , de prijs per soort en de totaalprijs. Alle soorten krijgen bij aflevering een labeltje met de plantennaam, het vaknummer en het aantal per vak
3. Een katern borderontwerp. Ik leg u daarin uit, hoe u de border kunt uitzetten en kunt aanplanten
4. Een katern vaste planten. Ik beschrijf hierin hoe u de planten kunt onderhouden en kunt bemesten.

Wat verwacht ik van u
1. U maakt een tekeningetje van de tuin. Bij nieuwbouw is dat heel gemakkelijk, want die tekening is al aanwezig. Bij bestaande bouw maakt u zelf een plattegrondje van de borders (borderontwerp) of van de gehele tuin ( tuinontwerp). U geeft de gevel van het huis aan met een lijn, waarin u de ramen en de deuren hebt aangegeven. U meet dat zelf in. U zet de NOORDPIJL in uw plattegrondje. Bij een tuinontwerp tekent u ook het gazon, het terras, de schuur, de paden en de poort in.
2. U noemt een tiental planten die u mooi vindt. Ik krijg zo een idee van uw smaak.
3. U geeft mij de kleuren aan, die u graag ziet in de tuin
4. U maakt een overzichtsfoto van uw tuin vanuit een bovenraam. Dit alles voor mij om een ontwerpje te kunnen gaan maken, dat perfect bij uw wensen aansluit.
5.Bestaande beplanting die u zou willen handhaven is een probleem. Als u de namen precies kent en de aantallen, dan kunnen ze wellicht een nieuw plaatsje krijgen in het ontwerp. Zeker is dat niet! Wilt u ze handhaven op dat plekje, dan moet de oppervlakte van dat plekje precies zijn aangegeven!
Opmerking: 
De planten die het langst doorgaan met bloeien ( tot eind november vaak!))en die het langst leven en waar u dus het minste omkijken naar hebt, beginnen pas in de zomer. In combi met enkele voorjaarsbollen en enkele vroeger bloeiende planten bieden zij het langste genot…