home· agenda· blog· nieuwe planten· CATALOGUS· kwekerij· borderontwerp & tuinontwerp· contact· links· bezorgen/verzenden

Veelbelovende plantenNepeta kubanica
Weer een nieuwe nepeta? Ja, maar eentje met bijzondere eigenschappen. Lijkt op Nepeta subsessilis, maar is wat grover en de bloemen zijn groter. Groeit zo mogelijk nog steviger. Prachtplant.kan veel droogte verdragen. Niet zo heel langlevend.
Baptisia ´Purple Smoke´
Sinds de hause van de prairieplanten is er meer aandacht voor het geslacht Baptisia en met recht. Weinig planten bloeien zo lang en verdragen zo veel droogte. Daarbij zijn het gewoon prachtige planten.
Geranium ´Sabani Blue´
In 2020 schrijven we: Blijkt na een aantal jaar hier op de kwekerij een van de beste geraniums. Niet zo geweldig op de pot, maar des te beter in de tuin. Groenblijvend en uitzonderlijk vroegbloeiend( februari) een prachtige bodembedekkend geheel vormend.
´Persicaria amplexicaulis Pink Elephant´,br> In tegenstelling tot Romke van der Kaa zijn we helemaal weg van Persicaria amplexicaulis en dan vooral van de selecties van Cris Ghyselen uit België. We hebben dan ook aardig wat cultivars. Deze kleine lilaroze met ´slurfaartjes´ vinden we heel bijzonder. We hebben ook de ´Pendula´. Die lijkt er op. Die moeten we nog wat langer bekijken.
´Veronicastrum virginicum ´Temptation´
is volgens Elise Duivenvoorde vande ´Windroos´ weer net iets anders van kleur dan de Veronicastrums uit het bestaande assortiment.
Dan komen er in de loop van het seizoen nog nieuwe Sanguisorba´s, Monarda´s ( o,a.bradburiana! ), Geraniums ( o.a.Pink Penny ), Brunnera´´s( Mr. Morse ), grassen en Phloxen bij. Wat ik nog niet opgenoemd heb, staat in de plantencatalogus. Als de planten nog niet te leveren zijn, hebben ze nog geen nummer. Rest me nog te vertellen, dat we voornemens zijn weer een flink aantal kortlevende vaste planten en/of tweejarigen in het assortiment op te gaan nemen. Een border kan eigenlijk niet zonder deze langbloeiers. Die gaan dan slechts € 1,50 kosten. We zien u graag in 2011.
Sanguisorba ´Pink Brushes´
sanguisorba
sanguisorba
 

Copyright © Whoosh 2022