home· agenda· blog· nieuwe planten· CATALOGUS· kwekerij· borderontwerp & tuinontwerp· contact· links· bezorgen/verzenden
DE KWEKERIJ
Op de grens van België en Nederland, naast het mooiste aangelegde bos van ons land, de ´Wouwse Plantage´, ligt de kwekerij. Toen de kwekerij in augustus 2002 werd gekocht, was hij totaal verwaarloosd. Er zat echter zoveel nostalgie in de oude kassen en de gebouwen en de omgeving …we zagen het wel zitten. Inmiddels is de kwekerij al aardig opgeknapt. In 2003 is de kas geëgaliseerd en van grondoek voorzien. In 2004 is er een buitenterras, een ruimte voor keramiek en kunst bijgekomen. In 2005 is het terrein voor de moederbedden en de fair aangelegd. In 2006 is er een prieeltuin met een grote witte border bijgekomen en is een begin gemaakt met de aanleg van het moederbeddenveld. In de winter van 2007 zijn de hagen op de moerbedden aangeplant. In het voorjaar van 2007 is van het gehele voorterrein een parkeerplaats gemaakt, waardoor de zonneborder kwam te vervallen. Het terrein voor de oppotbak is bestraat. In de zomer 2007 is het gras van de moerbedden en het middenterrein ingezaaid. De beregening in de kas is sinds 2008 vernieuwd. In 2009 is de gehele kas gerenoveerd. Al het hout in dek en wanden is door aluminium vervangen. We hebben nu een betere en veiliger kas. In 2010 zijn alle oude tunnelkassen afgebroken en zijn de moederbedden verder aangeplant. Waar eens de tunnelkassen stonden is gras ingezaaid. Als de winter het toelaat wordt hier een boomgaard aangeplant. In 2011 is het containerveld opgeruimd. Op die plaats is nu gras ingezaaid. In het gras is de grote naturalistische border uitgezet. De Hortensia´s uit het assortiment hebben een eigen border gekregen. Het terras en de parkeerplaats zijn met split afgestrooid.Twee nieuwe borders zijn uitgezet op het moerbeddenveld.Het prieel is beplant.Er is een Helleborislaantje aangelegd.
De Corridor, waar de oude tractoren en machines stonden, is omgetoverd tot een gezellige oranjerie, waar u een kopje koffie of thee kunt gebruiken. Aan de corridor is een zijvleugel gebouwd.
In de zijvleugel en in de corridor worden workshops gegeven. Van de corridor gaat men naar de oude (1960) Venlokas ( houten staanders). In de kas staat het totale assortiment dat door ´De Gaerde´ gekweekt wordt( 600 bijzondere plantensoorten). Alle planten staan op nummer. Achter de kas ligt het oude grote containerveld van 5000 m2, naast de kas het moederbeddenveld.
 

Copyright © Whoosh 2022